Изложбата ще остане в Русе до 4 ноември Фотографската изложба “LONdown – The

...
Изложбата ще остане в Русе до 4 ноември Фотографската изложба “LONdown – The
Коментари Харесай

Изложба в Русе показва обезлюдения Лондон по време на локдауна

Изложбата ще остане в Русе до 4 ноември 

Фотографската галерия “LONdown – The Fear ” („ Страхът “) с създател Димитър Казанджиев ще бъде открита на 24 октомври (понеделник) в Доходното здание. Експозицията се реализира по покана на Клуба на дейците на културата и с поддръжката на Оперативна програма „ Русе Арт “. Тя ще остане в Русе до 4 ноември. 

Димитър Казанджиев получава образованието и възпитанието си в дунавския град. Инженер по обучение, техничар по предопределение и естет по образование, той не загърбва нито едно от тях и съумява да ги съвмести. 

Фотографиите в изложбата демонстрират известни места от Лондон в най-тежките моменти на пандемията от Ковид – 19. Авторът споделя по какъв начин са изглеждали те по време на локдауна. Изложбата ни връща в близкото минало и пресъздава страха, който обезлюди даже най-оживените места в света.

Казанджиев е съавтор на няколко патента по времето на социализма и на три независими фотографски изложения от 20-годишното му престояване в Англия. „ Едно дълго завръщане “ и „ Метаморфози “, които към този момент са представяни в Русе, и „ LONdown - The Fear “.

Магията на фотографията го сграбчва първо като механически развой, а по-късно усета му към естетичното я трансформира в занимание за цялостен живот. Девизът, който го води във фотографията, е „ Снимам не това, което виждам, а това, което желая да видя. “
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР